Formulář: Žádost o podporu 25000 pro OSVČ (kompenzační bonus)

<span>Ministerstvo financí zveřejnilo formulář, jehož prostřednictvím je možné podat žádost o podporu 25000 Kč pro OSVČ během epidemie. </span> Ministerstvo financí zveřejnilo formulář, jehož prostřednictvím je možné podat žádost o podporu 25000 Kč pro OSVČ během epidemie.

Ministerstvo financí zveřejnilo formulář, jehož prostřednictvím je možné podat žádost o podporu 25000 Kč pro OSVČ během epidemie. Tento formulář stačí vyplnit a poslat emailem, datovou schránkou nebo poštou na Finanční úřad.

Podle informací z ministerstva by se podpora 250000 Kč pro OSVČ měla začít vyplácet hned po velikonocích.

Kde podat žádost o podporu pro OSVČ

Formulář žádosti o kompenzační bonus (podporu 25000 Kč pro OSVČ) najdete na webových stránkách finanční správy ZDE.

Pro správné zobrazení formuláře je potřeba program Acrobat Reader 9.1 (jedná se o program na otevírání PDF souborů). Program Acrobat Reader je možné stáhnout přímo z webu společnosti Adobe ZDE.

Návod jak podat žádost o podporu 25 tisíc pro OSVČ

Poslání žádosti emailem:

  • Stáhněte si PDF soubor s žádostí o podporu
  • Formulář vyplňte (je to velmi jednoduchý, jednostránkový formulář)
  • Následně ho vytiskněte a podepište
  • Podepsaný dokument naskenujte a pošlete emailem na „svůj“ finanční úřad (emailové adresy jednotlivých finančních úřadů najdete na webu finanční správy ZDE)
  • Do předmětu emailu napište „Žádost o kompenzační bonus pro OSVČ“
  • Nezapomeňte přidat přílohu

Poslání žádosti o podporu datovou schránkou

  • Stáhněte si PDF soubor s žádostí o podporu
  • Formulář vyplňte (je to velmi jednoduchý, jednostránkový formulář)
  • Vyplněný formulář odešlete datovou schránkou

Osobní doručení žádosti

  • Vzhledem k epidemii asi ta nejméně vhodná varianta
  • Vyplněný, podepsaný a vytištěný formulář můžete osobně doručit na finanční úřad – viz kontakty zde

Kdo má nárok na kompenzační bonus – podporu 25 tisíc pro OSVČ

  • OSVČ podnikal ke dni 12. Březen 2020
  • OSVČ měl přerušenou činnost ode dne, který nastal po 31. srpnu 2019 (vztahuje se na sezónní podnikatele)
  • Během epidemie u OSVČ došlo k nějakému omezení – viz níže

a) nutnosti uzavřít provozovnu subjektu kompenzačního bonusu či omezit její provoz,
b) karantény subjektu kompenzačního bonusu nebo jeho zaměstnance,

c) péče o dítě v případě subjektu kompenzačního bonusu nebo překážky v práci spočívající v péči o dítě v případě jeho zaměstnance,
d) omezení poptávky po výrobcích, službách nebo jiných výstupech samostatné výdělečné činnosti subjektu kompenzačního bonusu nebo
e) omezení či ukončení dodávek nebo služeb potřebných pro výkon samostatné výdělečné činnosti subjektu kompenzačního bonusu.

Nárok je i pro důchodce, pro studenty nebo pro ženy na rodičovské

O podporu 25 tisíc korun mohou žádat ty OSVČ, které mají podnikání jako hlavní činnost. A také ti, kdo mají podnikání jako vedlejší činnost, s výjimkou zaměstnanců. Mohou tedy žádat i podnikající důchodci, studenti, kteří mají podnikání jako přivýdělek při studiu, nebo ženy, které podnikají během mateřské/rodičovské.

Kdy se bude vyplácet podpora 25 tisíc pro OSVČ?

Příjem žádostí o podporu byl zahájen ve čtvrtek 9. 4. 2020. Výplata peněz by měla začít hned po Velikonocích, tedy v týdnu od úterý 14. 4. 2020. Ministerstvo slibuje, že má dostatečné kapacity, aby mohlo zpracovávat žádosti co nejrychleji. OSVČ by tak měli dostat již v druhé polovině dubna 2020.

Akční nabídka: Máte hluboko do kapsy? Potřebujete finanční injekci a nevíte, kde sehnat peníze? Máme tady výhodnou akční nabídku – Kde si půjčit rychle peníze bez příjmu. Nebo se také podívejte na další nabídku solidní a ověřené půjčky – Nejvýhodnější půjčka bez doložení příjmu. Získejte peníze ještě dnes. Šance na schválení pro každého žadatele.

Diskuse: Formulář: Žádost o podporu 25000 pro OSVČ (kompenzační bonus)

Diskuse: 2
  • Custom avatar LUDVÍK KALIBÁN

    Dobrý den , jsem OSVČ od 1.12.2019. Za lonský rok jsem zaplatil socialní a zdravotní v tomto měsíci.Předtím jsem byl zaměstnán a poté na podpoře.Letos jsem začal od ledna a poté mi virus překazil podnikání. Do kdy můžu požádat o podporu OSVČ a v jaké výši?

    Předem děkuji Kalibán Ludvík

    • Jana Králová, kalkulacka.org

      Pokud máte na mysli první a druhý kompenzační bonus (25 tisíc a 19,5 tisíce korun), tak o ten první (25 tisíc) bylo možné požádat nejpozději do 29. 6. 2020, o druhý (19,5 tisíce) je možné žádat až do 7. 8. 2020

Zapojte se do diskuse:

Jsme velmi rádi, že jste se rozhodli zapojit do naší diskuse. Mějte prosím na paměti, že všechny komentáře v diskusi podléhají kontrole a schválení administrátorem. Váš komentář se tedy zobrazí až s menším zpožděním. O zveřejnění nebo zamítnutí, a o reakcích na váš komentář Vás budeme informovat na zadanou emailovou adresu. Všechny komentáře, které nejsou v souladu se zákony ČR a obecně s dobrými mravy budou zamítnuty. Přejeme Vám zajímavou a inspirativní výměnu názorů.

Zvolte si svůj obrázek:

Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar

Návštěvník tohoto webu bere na vědomí skutečnost, že všechny informace v článcích, i reakce v diskusích jsou vyjádřením osobního subjektivního názoru. Uvedené informace nejsou vyjádřením právního názoru. Provozovatel tohoto webu neodpovídá za jejich věcnou správnost.

Poradna a diskuze
  • milka58@seznam.cz: Manžel je odkázán na plnou péči zdravotníků v LDN.Má myotonickou disfunkci sv...
  • Chovanec Stefan: Rychlá půjčka je nyní dostupná Kontaktujte nás Rychlá a spolehlivá finanční...
  • Soňa: Zajímavá diskuse.Můj tatínek zemřel v DD. Po jeho smrti jsme vyklízeli věci, a...
  • Simča: Dobrý den, prosím o radu. Zaměstnankyně nastoupila na nemocenskou 12.6.2023, nas...
  • martina.nohelova@seznam.cz: Obávám se, že nikoho nenapadlo, že Úřad práce bude mít více pravomocí zkoum...